Ana içeriğe atla

Pet Şişeden Filament Üretildi

Yayımlanma Tarihi : 11 kasım 2019 19:50
Pet şişe atıklarından 3d yazıcı filamenti üretildi. Geri dönüşüm sağlanarak 3 boyutlu yazıcılar için filament yapıldı
İngiltere 3D baskı filament markası Filamentive, Tridea ortaklığıyla, tüketici sonrası PET plastik şişe atıklarından elde edilen %100 geri dönüştürülmüş plastik filament olan ONE PET'in piyasaya sürüldüğünü açıkladı.
Sürdürülebilirliğe odaklanan Filamentive, plastiğin 3D baskıdaki çevresel etkisini büyük ölçüde azaltma konusunda kararlı. Mevcut geri dönüştürülmüş malzeme ürün portföyüyle - ISO 14021'e göre üretildi - ONE PET'in piyasaya sürülmesi, tüketici sonrası plastik atıkların azaltılması için somut bir çaba anlamına geliyor.
ONE PET'in piyasaya sürülmesi, misyonu atık gibi bir şeyin olmadığı fikrine dayanan benzer düşünceli Belçika geri dönüşüm işi Tridea ile yapılan ortaklığın sonucudur. İki şirket, plastik atıkları 3D yazıcı filamentine dönüştürmek için yerel toplayıcılar, geri dönüştürücüler ve üreticilerle birlikte çalışmaktadır.
Pet Şişe ile Filamet Üretimi
“Plastiğin %10'undan daha azının geri dönüştürüldüğü bir dünyada ve plastiğin hammadde olduğu bir sektörde, geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanımına öncelik vermenin bizim görevimiz olduğunu düşünüyoruz ve şimdi Tridea ile çalışarak bu yolda ilerlemeye devam ediyoruz. Sanayi sonrası atık akışlarından önemli ölçüde daha düşük geri dönüşüm oranına sahip olan tüketici sonrası atıkların azaltılması... ”, dedi.
Tridea CEO'su ve kurucu ortağı Philippe Merillet, “Tridea, ilk tüketici - asıl tüketici - tüketici sonrası ömrünü göz önüne alarak, tüketim malzemelerinin süresini çarpmamıza olanak sağlayan, yenilikçi ve tamamen yeni bir araç sunuyor” dedi.
Filamentive göre, ONE PET, 3D baskı uygulamaları için kapsamlı bir şekilde test edilmiştir - mükemmel ara tabaka yapışması ile dayanıklı ve serttir. Düzenli PETg'nin daha iyi darbe direncine sahip olduğu durumlarda, ONE PET, çekme dayanımı gibi üstün teknik özelliklere sahiptir.
Bir PET filament (750g), 29.98 £ dahil fiyatlandırılır. KDV dahil ve 1,75 mm ve 2,85 mm çaplarında yedi renkte mevcuttur.kaynakça:https://3dedi.com/blog/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

3D Baskı Nedir - 3D Baskı Teknolojileri Nelerdir ? Yayımlanma Tarihi :11 kasım 2019 19:18 3D baskı nedir ? 3D baskı bilgisayar ortamında çizilmiş 3 boyutlu çizimleri gerçek bir nesneye dönüştürmeye verilen isimdir. 3D baskı teknolojileri ve tarihi... 3D baskı veya katkı üretimi, dijital bir dosyadan üç boyutlu katı cisimler yapma işlemidir. 3B basılı bir nesnenin yaratılması, ilave işlemler kullanılarak elde edilir. İlave bir işlemde, nesne oluşturulana kadar ardışık malzeme katmanlarını bırakarak bir nesne oluşturulur. Bu katmanların her biri, nihai nesnenin ince dilimlenmiş yatay bir kesiti olarak görülebilir. 3D baskı, örneğin bir freze makinesinde bir metal veya plastik parçasını kesen / oyup çıkartan üretimin tam tersidir. 3D baskı, geleneksel üretim yöntemlerinden daha az malzeme kullanarak karmaşık (işlevsel) şekiller üretmenizi sağlar. İçindekiler 3D Baskı Nasıl Çalışır? 3D Baskı Nasıl Yapılır - Nereden Başlamalı? 3D Baskı Endüstrisi 3D Yazıcı Kullan
3D Yazıcıdan Çıktı Almak Yayımlanma Tarihi : 11 kasım 2019 20:11 ... Üç boyutlu yazıcılar günlük hayatımızın bir parçası haline gelmeye başlıyor. İnsanların bir çoğu 3d yazıcı ile neler yapabileceğinin farkında. Fakat daha fazla kısmı ise bu farkındalığa henüz sahip değil. Sitemiz üzerinden bizimle iletişime geçen insanlar üç boyutlu yazıcıdan tam olarak ne bekleyeceklerini bilmediklerini tespit ettik. Bu yüzden bu yazıyı yazma gereği hissettik.  3 Boyutlu Yazıcı ile neler üretilebilir? Söz gereği hayal ettiğiniz her şeyi üretebilirsiniz. Fakat hayallerinizde malzeme seçimi yapmanız gerekir. Şuan metal baskı yapabilen üç boyutlu yazıcılar var fakat bunlara erişmek hem masraflı hemde zahmetli. En yaygın olan 3d yazıcılar, ABS, PLA gibi plastikler ile baskı alabilen masaüstü 3d yazıcılardır. Bu yazıcılarla bilgisayar ortamında çizdiğiniz her model 3d çıktı olarak alınabilir. Hatta geleneksel üretim metotlarıyla asla yapılamayacak yada tek parça olarak üretilemeyecek